بسمه تعالی 1403/11/03
صورت جلسه هیات تحریریه نشریه جغرافیا و برنامه ریزی
جلسه هیات تحریریه نشریه جغرافیا و برنامه ریزی در روز چهارشنبه رأس ساعت یازده و سی دقیقه مورخه سوم بهمن ماه سال 1403
بنا بر ضرورت طرح مسائل مطروحه و پیشبرد بهینه امور مربوط به نشریه، در اتاق جلسه دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی تشکیل و کلیه حاضرین در جلسه با پکر پیشنهادات و ذکر موارد قابل بررسی به نوبه خود، در خصوص موارد ذیل تصمیم گیری شد:
- در ابتدا خانم دکترکرمی ضمن خوش آمدگویی به حاضرین موارد ذیل را مطرح نمودند:
اعلام نمودند که نشریه بعد از سالها هم رتبه الف را از وزارتخانه و هم 1Q را از ISC کسب نمودیم.
اخیرا احکام اعضای هیات تحریریه تجدید شد و برخی احکام جدید به مدت چهار سال صادر شده است.
مسئله مهم نشریه نمایه شدن در Scopus میباشد و پیشنهاد همکاران در جهت تسریع شدن این امر است و پیشنهاد شد مقالاتی که از نویسنده خارجی استفاده نمایند،مقالات آنها بدون نوبت چاپ خواهند شد و در این مورد نیز فراخوان داده شده است زیرا برای شماره های بعدی یکی دو مقاله خارجی مورد نیاز است.
- آقای دکتر رضائی مقدم ضمن تبریک ارتقای نشریه، جهت استانداردسازی Scopus پیشنهاد دادند که متقاضیان نشریه را قانع کنیم تا به برخی اصول متقاعد باشند تا سبب کوچ نویسندگان به سایر نشریات نشود .مانند برخی نشریات که قبلا جزء استانداردترید نشریات بودند و در یکسال اخیر دچار مشکلات عدیده ای شده و با کمبود و افت مقالات مواجه هستند.
ایشان پیشنهاد دادند از شماره تابستان سال 1404 تعداد مقالات چاپ شده در هر شماره به 12 مقاله کاهش یابد تا Scopus سازی این تعداد مقاله به نحواحسن انجام شود و افرادی که مقالات آنها پذیرفته شده اند، باید استانداردها را رعایت کنند.
یک اقدام تشویقی هم در نظر گرفته شوند مانند اینکه مقالاتی که در آنها از نویسندگان خارجی سرآمد استفاده شده باشد، نصف هزینه مقاله را پرداخت نمایند.
- آقای دکتر شهرام روستایی عنوان نمودند که نهضت Scopus سازی در نشریات برجسته شده است ولی باید با آرامش و بصورت تدریجی و با مهیا کردن شرایط اردام شود.
دانشگاههای نسل سوم و چهارم تغییراتی در رابطه با مقاله محور جهت یک درصد یا دو درصد یک دهم درصد شدن را ایفا خواهند کرد. بودجه نشریات از معاون پژوهشی دانشگاه سوال شود و برنامه آتیه مشخص شود تا مدموع درآمدها سازماندهی شوند. در مورد حق الزحمه داوری نیز به ازای هر هفت مقاله، یا مقاله رایگان برای داوران چاپ شود.
- آقای دکتر مختاری ضمن موافقت 50-50 با پیشنهاد آقای دکتر رضائی مقدم عنوان نمودند که چون نشریه جغرافیا و برنامه ریزی چند رشته ای میباشد بهتر است حدود یکسال آینده به همین منوال پیش رفته و مقدمات مهیا شود و مجبور نمودن نویسندگان امر صحیحی نمی باشد.
- آقای دکتر شهریور رو ستایی نیز ضمن تائید صحبتهای آقای دکتر مختاری و آقای دکتر شهرام روستایی ،عنوان نمودند که با ثابت ماندن در رتبه1Q ،نشریه خودبخود به سمت Scopus پیش می رود و نگهداری این رتبه بسیار حائز اهمیت است.
- آقای دکتر اصغری زمانی نیز ضمن تشکر، پیشنهاد دادند که پنلی جهت فراهم کردن وضع موجود ایجاد شود جهت اینکه آیا از سبک استفاده از نویسندگان خارجی در نشریه استقبال خواهد شد؟ تا با درصد آن بالانس وهمسان سازی شود و اینکه نیازی نیست تا حدود یک سال آینده را صبر کنیم، بهتر است درصدی به این وضعیت اختصاص داده شود، اگر تامین شد که چه بهتر وگرنه همچنان در
- وضعیت موجود هستیم. پنلی هم که باید تعریف شود بهتر است که حدود پنج مقاله یا بیشتر برای نویسندگان خارجی اختصاص داده شود.
- آقای دکتر قنبری نیز از لحاظ اینکه نشریات فعال دانشکده وضعیت خوبی دارند اظهار رضایت نمودند و به ازای هر هفت و نیم نفر یک نشریه وجود دارد و سرانه دانشکده نسبت به بقیه نشریات بسیار خوب است.
می توان با Native کردن نشریه از دانشگاه سرانه دریافت کرد و از گرنت همکاران هیات علمی مبلغ حق الزحمه داوران را افزایش داد. نشریه می تواند ضمن رعایت مسائل کیفی، از لحاظ زیبایی شناسی هم تقویت شود. همچنین پیشنهاد دادند که می توان هزینه چاپ مقالات را بعد از پذیرش نهایی،از مبل 7000000 ریال افزایش داد.
آقای دکتر علی گلی که عضو هیات تحریریه نشریه میباشند، در این جلسه بصورت مجازی شرکت نمودند و پیشنهاد دادند در مقالاتی که نویسندگان خارجی آنها از دانشگاههای معتبر باشند و نیز دارای چکیده های مبسوط Native باشند،مقاله آنها هم بدون نوبت چاپ شود و هم در هزینه چاپ تخفیف در نظر گرفته شود .
حاضرین جلسه:
جناب آقای دکتر شهرام روستایی (مدیر مسئول)
سرکار خانم دکتر فریبا کرمی (سردبیر)
جناب آقای دکتر حسن محمودزاده(مدیر اجرایی)
جناب آقای دکتر رضائی مقدم
جناب آقای دکتر داودمختاری
جناب آقای دکتر شهریور روستایی
جناب آقای دکتر اکبر اصغری زمانی
جناب آقای دکتر ابوالفضل قنبری
سرکارخانم دکتر الهام محمد علیزاده فرد(کارشناس نشریه)